Effektiva myggdödare räddar sommaren

Den svenska sommaren är fantastisk - oavsett om man befinner sig längst uppe i Norrland eller längst ner i Skåne. Vårt land erbjuder kontraster och det finns en storslagen natur i varje del av Sverige som på olika sätt tilltalar både invånare och turister. Måhända kan vädret vara aningen opålitligt sett till att den svenska sommaren kan bjuda på både oväntade och ihållande skurar. En del av charmen, skulle vi säga på ett något diplomatiskt sätt.

Däremot så skulle vi definitivt inte placera det surrande ljudet av myggor på den lista av charmiga företeelser som hör den svenska sommaren till. Vi har ett land där myggen trivs exceptionellt bra och där dessa faktiskt kan förvandla en underbar semester till en ren mardröm. Ljudet är en sak som stör vår nattsömn, betten kan vara så pass giftiga att det är omöjligt att låta bli att klia och sammantaget så kan en kväll ute på verandan vara en omöjlighet om man råkar befinna sig i en miljö där myggor finns i större skalor.

Där måste man söka sig till de hjälpmedel som finns och som leder till att myggorna i fråga dör eller undviker att komma nära. Myggdödare och myggfångare är ett måste. En effektiv myggdödare kan vara skillnaden mellan en underbar semester på lantstället eller en semester som sorteras in under fliken - Katastrof - i det personliga kartoteket. Vi skulle definitivt säga att du kommer att ha nytta av en myggdödare. Frågan är bara vilken du väljer? Besök Motaväck och kika in deras utbud.

Vilken myggdödare passar er miljö?

Vi tänkte rada upp några alternativ som finns på marknaden och som samtliga är att anse som fullt dugliga myggdödare. En viktig sak att tillägga är emellertid följande: du kanske störs av myggor och finner det outhärdligt att ha dessa blodsugare omkring dig. Det är förståeligt, men ha även i åtanke att dessa är en viktig del av den kostcirkel som många fåglar har.

Det innebär att du kanske inte behöver investera i en myggdödare som tar död på alla myggor, all knott och alla flugor som finns. Genom det så påverkar du också ekosystemet för andra arter. Det kan vara värt att ta ett myggbett i utbyte mot att få ett rikare fågelliv i området, eller hur?

Med det sagt. Här är några alternativ på myggdödare:

    Ljudfrekvens. Genom särskilda ljudfrekvenser så kan man skrämma bort myggor snarare än att döda dem. Myggorna ogillar ljudet som kommer från apparaten och väljer att ta sin föda någon annanstans. Bra för dig, sämre för grannen. En bra lösning som fungerar bättre än många tror.
  • Myggmedel. Genom speciella myggmedel så skapas en myggfri zon där myggorna effektivt möter sin skapare vid kontakt. Dessa myggmedel och myggdödare finns i mängder av utföranden och storlekar. Vi skulle definitivt rekommendera en portabel modell som du kan ta med dig på exempelvis fisketuren eller om du ska ut och bada med barnen.
  • Myggfångaren. Genom speciella metoder - exempelvis infraljus - så kan man locka myggorna in i en behållare där de sedan dör. Även dessa finns i massor av utföranden. Men, på verandan är en eldriven modell ett överlägset - om än lite dyrare - alternativ som står emot både fukt och regn och som sköts automatiskt beroende på hur pass ljust det är ute. En myggdödare att lita på!
28 jan 2019