The impossible pitch

Posted by anna | Reklam&PR | fredag 3 april 2009 15:03

En av föreläsarna under tisdagens seminaium, David Orlic från Volontaire, berättade om projektet The impossible pitch. De har låtit ett antal förstaårsstudenter från Berghs arbeta fram ett koncept som ska pitchas för Adidas. De har bloggat under arbetet, och även om det precis är i slutfasen så är det roligt att gå bakåt och se hur det utvecklats. Kul idé!

Belönat tack

Posted by anna | Reklam&PR | fredag 3 april 2009 11:30

I dagarna gick reklamvärldens version av Guldbaggegalan av stapeln. Guldägget delades ut. Jag besökte ett seminarie inom ämnet Word of Mouth/Viral marketing i tisdags som var mycket intressant. Det var flera som talade, både företag som själva arbetat med sociala medier i marknadsföring och konsulter/experter inom ämnet. Troligen kommer jag återkomma till ämnet, det satte igång en del tankar helt enkelt.

Men min glädje var stor när jag läste igår att en av mina favoriter inom reklam just nu kammade hem Guldägget. Jag säger bara Tack…

Hema

Posted by anna | Reklam&PR | söndag 29 mars 2009 12:02

Snubblade på en rolig webbkampanj åt det holländska företaget Hema. Låt sidan ladda och vänta några sekunder…

Kühlhorn & Lotto

Posted by anna | Reklam&PR | tisdag 24 mars 2009 18:10

Lotto har under februari månad bytt kampanj helt, borta är anden som ska uppfylla folks önskningar. Istället dök bland annat en textuellt baserad annons upp, där typografin bildar bilder i retromanér. Snyggt manér säger jag, som gillar retro och illustratören Lotta Kühlhorns stil. Men förstår man verkligen att det handlar om Lotto? Om man, som det blir ibland, inte ser avsändaren i högra hörnet? Minus logotypen skulle jag lätt kunna ha någon av bilderna som affisch på väggen hemma.

Närproducerad reklam

Posted by anna | Reklam&PR | tisdag 10 mars 2009 23:58

Kalla mig skadad, men jag är svag för ”smart” och fyndig reklam som kretsar kring korta, men kärnfulla meningar. Bra copy helt enkelt, för att tala reklamspråk. En glad överraskning var då kampanjen som Markus och deras samarbetspartners Linkin Media som satt uppe i slutet av februari i Linköping. I min stad! Närproducerad reklam helt enkelt.

Me like!

Varumärkeskontroll

Posted by anna | Reklam&PR | lördag 7 februari 2009 14:29

Kunde inte låta bli att också göra en varumärkeskontroll som jag hittade hos Maria. Tog mig friheten att lägga till några ytterligare delar. Fyll gärna i själv, och länka så jag ser om du också svarat.

KLÄDER

Skor: Hush Puppies/Ecco med fotriktiga inlägg
Sneakers: New Balance med fotriktiga inlägg
Jeans: Cheap Monday
T-shirt: Gina Tricot
Underkläder: La Redoute

ACCESSOARER

Väska: Second hand och Åhléns
Plånbok: Åhléns
Solglasögon: Coop i Leksand och ett par utan direkt märke från optiker här i stan
Klocka: Time Studio samt min gammelfasters gamla fickur
Smycken: Silversmycken från Sandström/DeWit och Emmas Silver blandat med Glitter och Indiska.

TEKNIK

Mobiltelefon: Halvtrasig Nokia 5310 Xpress Music
Mp3: Någon sorts Ipod
Dator: Macbook
Bil: Toyota Corolla

BADRUM

Tandkräm: Sensodyne
Schampo/balsam: Apotekets Apoliva utan parfym
Tvål: Barnängen
Parfym: Använder hellre Bodyshops papayadoftande Body Butter som luktagott.
Medicin: Medicinfri
Vitamin: Magnesium + C-vitaminbrus hallon/tranbär vintertid, och så någon sån där Multivitamin.
Huvudvärkstablett: Panodil
Mascara: Maybelline Volume Express

MAT OCH DRYCK

Mineralvatten: Sodastreamvatten
Te/Kaffe: Te, just nu grönt Sencha Jasmin.
Vin: Helst halvtorrt vitt, men Merlot är bra gott bland de röda.
Drink: Gin + lime, med mycket lime i.
Bröd: Coops Dinkel/fruktlimpa
Glass: Cookies ´n cream från Häagen Daazs
Godis: Skolkritor (saltlakrits)

Inspirerande IKEA

Posted by anna | inspiration,Reklam&PR | tisdag 27 januari 2009 22:04

En av vårens kurser heter Digital bildhantering och i den letar jag just nu inspiration, eller okej, jag letar alltid inspiration, oavsett, men nu är det väldigt specifikt kring att skapa ett bildberättande och manér utifrån en saga. Jag hade en idé om collage, pop-up, lite mer ”hands-on” och kom givetvis att tänka på IKEA:s reklamfilm om köksinredningar. Det stod om hur filmen gjordes i senaste numret av Cap&Design också.

Bloggens makt

Posted by anna | Reklam&PR | fredag 23 januari 2009 11:55

Följande scenario utspelas.

Dag 1. Anna läser i en kompis blogg om att det ska lagas mat, blomkålsgratäng med sojakorv. Sojakorv tänker Anna som är i matplaneringstagen, när det gäller vardagsmat. Det kanske man skulle prova?
Dag 2. Kompisen skriver ännu en gång om sojakorv, att en kollega blivit fascinerad över hur gott det faktiskt är.
Dag 3. Anna köper sojakorv!

Viral marketing, genom bloggen! Sen är det väl vissa faktorer som spelar in, jag är matintresserad, nyfiken på vegetarisk mat, funderar över hur man kan dra ner på nötkött och dylikt eftersom det tär såpass mycket på miljön. Det är faktorer som är svåra att styra över, men ändå. Utan att ens ha det som syfte så har min kompis sålt in en ny produkt hos någon annan.

Frukostseminarium om trender

Posted by anna | inspiration,Reklam&PR | torsdag 4 december 2008 22:31

I morse slank jag in hos kommunikationsbyrån Gnistra som höll i ett frukostseminarium om trender gällande kommunikation. På lite drygt en timme hann de med att prata om sociala medier och CSR (Corporate Social Responsibility/Företagens samhällsansvar) och det var intressanta ämnen båda två. En av de saker som togs upp var också det här med det egna, personliga varumärket. Det sades att det inte är helt omöjligt att se i framtiden att folk som söker jobb gör det med hjälp av egen logotyp och egen grafisk profil.

I våras ingick det att fundera över det egna varumärket i en kurs vi läste i Grafisk profilering & varumärken och till det fick vi ett långt frågeformulär där man dels skulle fundera över sina egna värderingar, vad man vill kommunicera och vad man tror andra tycker om en. Nyttig självrannsakan. En av delarna var att diskutera uppgiften med andra och be andra komma med förslag på vad de faktiskt tycker att man kommunicerar.

Men vad händer med den man verkligen, verkligen är då? Döljer man för mycket om man blir för medveten? Är det ytligt? Falskt? Det är väl alltid en fråga om att skilja på en privat och en offentlig roll.

Jag håller med Gnistra om att det personliga varumärket kommer blir allt viktigare. Särskilt om man arbetar i en rörlig bransch, i projekt, som konsult, som frilans, med kommunikation…Alla kanske inte kan rita en logotyp, men alla kan ta en funderare över hur sätt att tala, kläder, stil och andra yttre attribut kommunicerar det man känner att världen ska se vid t ex en anställningsintervju. Man behöver inte memorera hur man ”ska vara”, men man kan åtminstone ta en funderare över hur man vill vara.

Inget nytt egentligen, man tar inte mysbyxorna till jobbet, det vet väl alla, men nu blir det också en del av en strategi, för alla. Inte bara offentliga personer.

Acne Advertising

Posted by anna | inspiration,Reklam&PR | tisdag 2 december 2008 20:08

Ytterligare en föreläsning med intressant innehåll hanns med i fredags. Acne Advertising från Stockholm pratade varumärkesarbete och kampanjer och det var intressant att reda ut lite hur alla delarna av Acne hänger ihop. Acne Jeans är en sak, Acne Advertising en annan. Olika företag, men samma koncern helt enkelt.

Föreläsningen bestod av olika case som Acne arbetat med, bl a GNUF och Flygbussarna och det slog mig återigen hur sociala medier spelar in i en kampanjs genomslagskraft. Lyckas man sprida sitt budskap via sociala medier, då ger det så enormt mycket mer mediautrymme än om man hade försökt köpa sig till motsvarande reklam- och mediatid. En annan intressant tanke han framförde var just det här med att det alltid är värt att lägga ner lite extra mycket tid och resurser på idéarbetet, för som jag skrev innan så går det aldrig att köpa sig folks uppmärksamhet om inte idén håller. Det är viktigt att inte bara säga att varumärket är attraktivt och innovativt, det gäller att visa det. Exempel som han tog upp var bl a Sonys reklamfilmer som engagerar folk på plats när idén genomförs. Jag tycker de är geniala! (Det är dock inte just Acne som ligger bakom just det här konceptet)

Sony Foam city…

…studsbollreklamen…

…bakom-kulisserna till skum-reklamen.

Och jag insåg just, att jag visar precis hur Sony lyckas. Jag bloggar om det, för deras reklamfilmer väcker känslor hos mig. Och så sprids det vidare…kanske bli det en Sony- kamera den dag jag står där och väljer mellan två likartade produkter. Vem vet?

Related Posts with Thumbnails
Nästa sida »