Virkligheten

Posted by anna | Stickat&Virkat | torsdag 31 januari 2013 19:26

mobilfodral1

Det kom en hel höst mellan mig och bloggen. Ett antal virkprojekt senare (se ovan) insåg jag att bloggen kanske vore lite rolig att sparka igång igen. Det är ju ändå jag själv som styr innehållet och hur det än är, vilka andra sociala medier jag än provar på var det ju ändå här det en gång började.

Jag fotar ju (om än med mobilen) som om det någon gång ska bli ett blogginlägg, jag fyndar och loppar – om än i lite annan frekvens och med annat fokus. Det blir en hel del barnsaker, en och annan retrovagn (3), men mer om det i ett annat blogginlägg. Men just nu virkas det en del och ett eller annat blogginlägg kanske det kommer om det också. Frågan är om någon är kvar och läser? Den som bloggar får se.

Virkat

Posted by anna | Stickat&Virkat | tisdag 25 januari 2011 20:57

Jag har både utökat jaktmarkerna inom sakletarområdet, fyndat och bakat, men samtidigt har jag även bytt jobb och ägnat mig åt att virka nyckelringar till mina kollegor på gamla jobbet. Som en slags avskedspresent. Så här är gänget på min gamla avdelning. Symboliserade i amigurumifigurer. En glömde jag fota innan jag gav bort den, en uggla som fungerade som bokmärke.

Gone stitchin´

Posted by anna | Stickat&Virkat | tisdag 2 november 2010 19:34

Gone stitchin´från en soffa nära dig. Vill du också lära dig mormorsrutor, så kan jag rekommendera Strömsös instruktioner, det var tack vare den som jag lärde mig.

Ibland går sakletaren på gatorna…

Posted by anna | Stickat&Virkat | torsdag 14 oktober 2010 20:34

…som en helt vanlig människa. Utan att leta fynd. Då ägnar hon sig bland annat åt garnpyssel. I dessa mindfullness-tider och influenser från buddismen kan jag erkänna att det som får mig att fokusera bäst efter en stressig period är att virka. Då gärna mormorsrutor. Det har blivit min grej och jag varvar det med lite amigurumi. För mig är handarbete nästan lite meditativt i en tid då det digitala ibland behöver brytas med analoga aktiviteter.

Och för ett tag sen hamnade jag på ett stickcafé där jag fick bekanta mig med virktekniken krokning av en vänlig dam vid namn Gudrun.

Min syster skrattade dock åt mig idag när jag föreslog att hon skulle komma över och ”ta med sig något handarbete”. Sysslar inte alla 25-åringar med handarbeten? Det gjorde ju jag redan som 12-åring!

Giraff!

Posted by anna | Stickat&Virkat | torsdag 11 juni 2009 20:32

Det är inte mycket tid över till att leta loppisfynd, blogga eller annat fritidsliknande just nu. Men jag kan visa upp mitt senaste amigurimialster som sett dagens ljus och som fått flytta hem till finaste, färskaste släktingen, min brorson som föddes för en vecka sen. Mönstret är köpt av Made By You för en tjugolapp och det tycker jag att det var värt. Den är stoppad med vanligt fyllnadsvadd och har en pingla i huvudet och en i kroppen för lite roliga ljud också. Jag tycker den blev rätt söt :)

En gul elefant

Posted by anna | Stickat&Virkat | söndag 19 april 2009 13:32

Så blev den klar! Min allra första amigurumi-elefant, och min första amigurumi-virkning överhuvudtaget. H*n blev lite sned och vind, men jag förstår nog principen hyfsat i alla fall, även om jag också insett att en del mönster och böcker förutsätter att man kan starta första varvet själv. Mönstret tar vid först efter den standardstart som många amigurumivirkningar har. Det tog ett tag att inse det och jag fattade nada först när jag skulle läsa ett mönster, men idogt YouTubeanvändande i kombination med olika mönsterförklaringar gjorde att jag förstod det lite bättre. Jag ska testa nu att göra ännu mindre djur också, och att fylla dem med något kul som låter lite, prassligt papper och/eller en bjällra. Det kommer bli ett helt zoo här hemma känner jag på mig…

Amigurumi

Posted by anna | Stickat&Virkat | söndag 5 april 2009 23:32

Länge har jag sneglat på de små figurer som folk i olika bloggar får till med hjälp av virkning, en bok i ämnet införskaffades redan i somras, men det är först nuförtiden som intresset dykt upp igen. Troligen eftersom min omgivning under kommande tid kommer innebära nya, färskingar till vänner, som troligen har en ännu större förkärlek till färgglada, söta små mjuka djur. Nya färskingar till vänner behöver ju presenter! Och jag får en anledning att lära mig ännu en virkningsteknik.

Så just nu knåpas det på en gul elefant som för närvarande mest ser ut som en dåligt uppblåst ballong. Men det är roligt! Tack vare tutorials har jag börjat begripa principen. Det är pilligare och kräver mer tänk och räknande än mormorsrutorna som varit mitt signum innan. Men det går i gengäld snabbare att få ihop en liten figur än en hel filt.

Men det är inte jättebra att få en ny hobby såhär i exjobbsdagar då vardagarna ska ägnas åt research, skrivande och enkäter. Jag får nog göra en deal med mig själv, 1 h exjobb, 10 minuter pyssel?

Bilder kommer…när min gula elefantvän slutar likna en ballong.

157

Posted by anna | Betraktelser,Stickat&Virkat | lördag 28 februari 2009 18:02

…rutor senare. Nu ska bara barnvagnsfilten fodras med ett mjukt, brunt tyg. Och så får den vänta till slutet av maj på sin ägare. (Nej, det är inte jag som ska ha barn, det är en släkting :)

Virka stjärnor

Posted by anna | Stickat&Virkat | onsdag 25 februari 2009 16:40

Jag har fått låna en liten bok av svärmor, som tydligen är från hennes mamma. Tryckt 1973, med beskrivningar av olika typer av virkmönster till kuddar, överkast och dukar. Eftersom jag har på ”att-göra”-listan att försöka fixa en fin sittkudde till min nya skrivbordsstol så är jag nu lite inne på att testa något mönster ur den här boken. Eller blir det kanske för fint för att sitta på? Jag får sitta med andakt.

Garnfynd

Posted by anna | Betraktelser,Stickat&Virkat,Sy&Pyssel | torsdag 5 februari 2009 22:36

En av de saker man inte behöver rusa in för att hinna först med att köpa när Hjärta till Hjärta öppnar dörrarna är broderigarn. Visserligen får man kanske inte exakt den bredd av nyanser och färger som när man köper i en riktig garnaffär, men vad gör det när man mest är ute efter att prova lite? Halva priset är ändå halva priset. Köpte en bit tyg för korsstygn också. Återkommer i ett annat inlägg om vad prövandet är tänkt att leda till…

Related Posts with Thumbnails
Nästa sida »