Retrobloggare på Täby galopp 8/6

Posted by anna | på resande fot | torsdag 6 juni 2013 18:14

bild-rensa

Med över 35 grader värme uppe i vindsförrådet har det varit rätt svettigt på sistone – det sker febril aktivitet och rensning. För på lördag smäller det! Då ska jag tillsammans med ett gäng retrobloggare stå på Täby galopp och deras bakluckeloppis. Officiella öppettider är 12-16, men jag har lärt mig vid det här laget att de riktiga rävarna i stort sett alltid är där betydligt tidigare. Nu släpps inte säljarna in förrän tidigast 10, men för den ordentligt fyndsugna kan det nog vara bra att vara där tidigt. Nåja, jag brukar inte riktigt uppskatta den ”hjälp” en del bistår med när jag packar upp mina kartonger. Vi får se vad jag har för taktik den här gången – för så länge kartongerna står inne i bilen borde väl folk ge sig till tåls. Eller?

Jag kommer ha fokus porslin – behöver göra en rensning i gömmorna. En del Gefle, Rörstrand, Gustavsberg och Bo Fajans. Men även lite annat kuriosa och glas. Sen är det ju rätt livsfarligt för plånboken att stå tillsammans med andra personer med liknande smak som troligen säljer jättefina grejer. Jag som har som mål att bara ha ett vindsförråd till hösten…

Förutom jag kommer dessa bloggare stå på loppisen på lördag:

Maria Gilas grotta
Benny Porslinsbloggen
Linda Porslinan
Erica Magania du älskade
Stefan H55
Anna Retrolux

Zimmerdahl i Lund

Posted by anna | inspiration,på resande fot | söndag 19 juni 2011 23:05

I samband med en konferens på jobbet slank jag in på Zimmerdahl i Lund. Svårt att låta bli, även om jag rätt snabbt insåg att det inte riktigt var min prisklass på prylarna. Det var roligt att se lite design som jag inte råkat på tidigare.


Jag inbillar mig att det här är rätt ovanliga delar av Blå eld-serien. Inte är det några som dyker upp alltför ofta i loppisbloggar och på mina egna rundor. Fina, men dyra…


Arabia börjar dyka upp lite här och var och priserna har ökat märkbart. 350:- var inte riktigt min prisnivå, men visst är dekorerna fina?

Är det månne en Eames-stol? Den högra liknar något jag sett i Mad Men, fast då i vitt utförande. Någon som känner till designern?

Hur hög lort-tolerans har du?

Posted by anna | Betraktelser,på resande fot | torsdag 16 juni 2011 20:28

Det är klart att det kan vara värt att gräva även i de lortigaste kartongerna med porslin. Att se förbi musskit och tänka att det mesta går att sanera sen med såpa och hett vatten.

Jag är inte för fin för lite skit. Men strax utanför Vetlanda fick t o m jag nog. Detta trots varningar från mitt resesällskap S. Potentialen fanns, men när det inte går att pruta, inte går att förhandla överhuvudtaget ens om sådant som inte ens är prissatt från början, då är det inte värt mödan.

Då inser t o m jag när det är läge att backa, sluta gräva och åka mot nya jaktmarker. Och min lort-tolerans stannar vid mögel och sånt som luktar illa. Damm går ju alltid att göra något åt.

Fifty Fifty, Rörstrandsgatan

Posted by anna | inspiration,på resande fot | tisdag 18 januari 2011 18:05

Strax innan jul var jag på besök i Stockholm och hamnade utanför butiken Fifty Fifty på Rörstrandsgatan. Det fanns fullt av fina saker. Badrumsskåpet som skymtar på bilden var i ypperligt skick och porslinssamlingen i hyllan var väldigt imponerande.

Och jag hittade en Trio-vas, det blev dock inget köp, men det har verkligen blivit en designfavorit, även om det första Trio-inköpet blev lite snöpligt. Sen tycker jag mig skymta ett West Germanyfat? Jag vände aldrig på det för att bekräfta mina misstankar.

Och tjusiga tekoppar fanns det, den här är en favorit som dyker upp lite då och då, men oftast lite för dyra för min smak.

Tydligen finns det även en kompisbutik tvärs över gatan, där fokus är lite mer 20-30-40-tal, medan den butik jag besökte fokuserade på 50-60-70-tal. Värt ett besök var det i alla fall!

Londontips: Brick Lane

Posted by anna | Mat&Fika,på resande fot | måndag 20 december 2010 21:15

I närheten av tunnelbanestationerna Liverpool Street St / Aldgate st ligger det berömda Brick Lane. Det utgör en del av Londons ”Banglatown” och det vimlar av curryrestauranger på gatan, där många säger sig ha stans bästa curry.


Det vi dock ville se var deras söndagsmarknad. Fokus var mat, även om det även finns en hel del second handaffärer i krokarna. Londons Beyond Retro finns där och även klassiska Rokit.


Överallt dessa färgsprakande smoothies och färskpressade juicer. C-vitaminer i mängder!


Det gick även att provsmaka alla möjliga sorters kök. Det var svårt att välja, särskilt eftersom man precis ätit en god lunch innan. Men en ”churro” fylld med chokladsås gick ner. Det är som en avlång munk, doppad i socker och kanel.

Mmmmm….maten var värd ett besök. Second handbiten var okej, men rätt dyr.

London by food

Posted by anna | Mat&Fika,på resande fot | onsdag 24 november 2010 18:00

När vi åkte på vår London-resa nu i oktober hade vi en uttalad ambition. Att äta god mat. Och det gjorde vi verkligen! Här kommer några bilder av mumsigheterna.


Vad vore London utan lite afternoon tea. På ett patisserie nära Covent Garden mumsade vi i oss goda bakelser och drack Darjeeling te.


Resans höjdpunkt matmässigt var den koreanska maten. Vi hade blivit rekommenderade ett ställe, Asadal, som ligger precis vid Holborns tunnelbanestation. Och jag åt bi bim bap för första gången! Ingen nyhet för stockholmare, men det har inte kommit till Linköping än, så jag var glad över ”fyndet” i matväg.


En Cairo-pizza på Fire & Stone på Maiden Lane. Karamelliserad röd lök, getost, pinjenötter…gott var det!


Indiskt är obligatoriskt för mig och sambon. Här vankades det thalitallrikar på Masala Zone i Soho.


Till min förtjusning kunde man köpa färska smoothies på var och varannan station. Härliga blandningar som passionsfrukt och mango.


Jag är ingen kaffedrickare egentligen. Och jag vet faktiskt inte om det faktiskt ÄR godare kaffe på Starbucks. Men deras lyxigare kaffedrinkar är som en hel efterrätt.

Londontips: Borough Market

Posted by anna | på resande fot | lördag 20 november 2010 17:46

Precis vid stationen London Bridge ligger en marknad intråcklad mellan järnvägspelare och bebyggelse. Vi hade turen att vara i London när den största delen av marknaden var öppen. Det här är en marknad som Jamie Oliver brukar besöka, och man kände igen en del från de tv-program han gjorde främst i början av sin karriär.

Pajer. Engelsmännens specialitet! Det fanns alla möjliga sorter, men steak&kidney-pie är väl en av de mer kända?


Fisk- och skaldjursutbudet. Jag undrar så hur allt tillagas och hur gör man på en marknad med det som inte går åt? Jag hoppas, i dessa utfiskningstider, att det inte bara slängs.


Blommor. Det fanns så många olika sorter, som man sällan ser på torget här hemma. Synd att det inte går att ta med på planet hur enkelt som helst.

London

Posted by anna | på resande fot | onsdag 27 oktober 2010 20:35

Vi kom iväg. Till slut. Askan blåste bort, tiden gick och vi bokade in en ny Londonresa istället för den som uteblev i våras. Och vi har haft en lyckad resa, med god mat, sol och shopping. Jag är ju inte bara sakletare, jag gillar mat också. Och vi bodde precis bredvid den klassiska matmarknaden Borough Market så där passerade vi förbi ett antal gånger, köpte lunch, ost och bara tittade.

Sakletaren på Borough Market.

Vi åkte även till Brick Lane, som har marknad på söndagarna och där det finns en del radda med second handaffärer. Jag fokuserade dock på att provsmaka saker, second handfynden uteblev, mycket för att jag tyckte att det var lite överpriser och inget klockrent. Jag har blivit mer och mer kräsen, och det är väl tur det.

Jag kommer återkomma till Londonresan i ett lite längre inlägg, eller kanske uppdelat i flera. Vi får se!

Lövely Lönneberga

Posted by anna | på resande fot | tisdag 28 september 2010 19:15

Min kära vän M är med och arrangerar Lönneberga Mat och Hantverk, och även om vädret inte riktigt var lika bra som förra året så gjorde jag ett besök. Det vankades småländska specialiteter som kroppkaka och isterband. Dessutom fick jag lära mig en ny virkteknik som gjorde mig inspirerad att återuppta mitt virkande. Det är något med hösten som får mitt garnbehov att blomma upp.

Fotot är från Lönneberga hembygdsgård, där hängde det bl a sådana där tavlor med svart bakgrund och glittrig text, ofta med bibelord. Vad kallas sådana för? Jag såg ett antal säljas för rätt dyra penningar på sommarens auktioner.

Kortis i Karlstad

Posted by anna | på resande fot | söndag 26 september 2010 17:08

Nyligen besökte jag Karlstad i jobbet. Bredvid mitt hotell låg ett Röda korset och jag hann även med en liten sväng på Myrorna. Jag köpte inget, men jag såg ett par fina engelska koppar på Röda korset som säkert någon kommer fynda inom kort. Och på Myrorna gjorde jag lite nya bekantskaper.

Rörstrands Krusbär. Ska tydligen vara designad av textilkonstnären Inger Åberg, åtminstone om man läser på Precis en sån. Jag såg framför mig krusbärskräm i skålarna, men lät någon annan bli glad istället.

Sen…

…det där ser ut som West Germany, var min tanke. Och visst var det det. Jag brukar mest hitta vaser, men här fanns ett blått fat. Jag tycker att stilen är sådär lite ful-snygg, men jag lät fatet vara kvar. Jag har blivit kräsnare med tiden inser jag.

Related Posts with Thumbnails
Nästa sida »