Kulturkoftan Anna

Posted by anna | på resande fot,TV&Film | söndag 2 maj 2010 11:49

Jag ligger lite efter med fotograferandet. Dessutom har jag varit rätt analog den senaste veckan. Eller okej, på jobbet är jag i högsta grad digital och därför blir behovet av analoga aktiviteter större rent privat. Den här helgen har jag hunnit med ett teaterbesök i Stockholm, och det var alldeles för länge sen jag gick på teater. Nu såg jag Jane Eyre, där främst Julia Dufvenius var den stora behållningen. Micke Nyqvist, kändes väldigt mycket som…Micke Nyqvist. I vissa scener blev det nästan lite komiskt, det kanske var meningen? Det var i alla fall härligt att få känna sig lite mer som en kulturkofta igen, det var alldeles för länge sen sist. Och varje gång jag sitter där i teatermörkret så tänker jag alltid, varför går jag inte på teater oftare?

Sen, när jag ändå var i Stockholm besökte jag Beyond Retro, en affär som jag känt varit grymt överskattad, eftersom det enda jag hittat är trasigt, fläckigt och rätt dyrt i förhållande till kvaliteten. Jag minns forna tiders second handletande med att det åtminstone drogs en gräns vid att det som såldes var helt och hyfsat rent. Om det inte var det, var det oftast rejält nedsatt i pris. Men. Så hittade jag en Pärla. En fin, fin vardagsklänning i 50-talssnitt, i min storlek och i mina färger. Jag blev så glad så jag nästan studsade därifrån. I den kan jag lätt matcha Peggy Olsen och de andra damerna i Mad Men, åtminstone klädmässigt. Foto kommer. Sen.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Leave a Reply