Bonusrecept: Annas Rocky Road

Posted by anna | Farmor Evas recept,Kokboken | söndag 12 december 2010 19:53

Det är bråda dagar i köket! Det är en hel del av farmors recept som är passande i juletider så jag försöker prova mig igenom dem nu i december. Men nu bjuder jag på ett eget tillskott som är rätt modernt i sammanhanget. Det var nog Leila som gjorde det populärt för några år sen och jag har utvecklat en egen variant som alltid har en strykande åtgång. Och det är enkelt att göra!

Annas Rocky Road

200 g ljus blockchoklad
200 g mörk blockchoklad
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1 näve mini-marshmallows (Haribo säljer en variant som jag brukar använda)
1 näve smörkola (Dumle, men det brukar finnas bland lösgodiset betydligt billigare)
1 näve russin
1 näve nötmix (mandel, pistage, jordnötter, cashew)
1 näve saltade jordnötter

Ta fram en långpanna och klä den med aluminiumfolie. Dags för ett vattenbad! Ta en rejäl kastrull och häll i vatten. Lägg i en rostfri skål och sätt på plattan så att vattnet börjar sjuda. Lägg i den mörka och ljusa chokladen, låt den smälta och tillsätt smör och vaniljsocker. När chokladen är smält vänder du ner smörkolorna, russinen och nötterna. Sist vänder du ner marshmallowsarna. Allt ska blandas, men inte börja smälta. Häll ut smeten på aluminiumfolien och ställ svalt.

Bryt och njut!

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Bonusrecept: Annas Rocky Road”

 1. Katarina Says:

  Åh, rocky road som är så gott och som kan varieras i all oändlighet! Men en fråga, vad tror du om vaniljpulver istället för vaniljsocker? Jag brukar nästan uteslutande använda pulver nuförtiden, för det där sockret i vaniljsockret behövs ju knappast för smakens skull…

  Och ett litet tips från mig: jag brukar krossa polkagrisar och ha i, lite frisk mintsmak piggar upp! :)

 2. anna Says:

  Oh jag som älskar polkaglass! Det måste absolut testas!

Leave a Reply