Loppisrunda!

Posted by anna | Fyndat,Retroguide Östergötland | lördag 29 januari 2011 20:09

Tanken var egentligen att besöka Hjärta till Hjärta i Mjölby, för ”såhär års är ju inga loppisar öppna”. Men tji fick vi, på ett bra sätt. Det blev en spontan loppisrunda i Östergötland, i Mantorp-Sya-Mjölby-Motala-Fornåsa. (Det har inneburit en uppdatering av Retroguide Östergötland.)

Först hamnade vi i Mantorp, där det dock inte blev något köp. I en kylslagen gammal byggnad precis vid stationen fanns det dock fyndpotential. De här kannorna var fina, men i lite väl risigt skick. Ja, jag har blivit mer kräsen, det ska erkännas. En fin dekor ska vara extremt fin för att jag ska ha överseende med hack och missfärgningar.

Sen bar det av till Mjölby, där fyndade både jag och mitt resesällskap L. Återkommer med bilder, men jag kan ge en ledtråd: West Germany. På vägen till Mjölby åkte vi även förbi Auktionshallen i Sya som jag tänker lägga in en bevakning på. Jag kan tänka mig att en av nackdelarna med att jag inte har någon prenumeration på lokalblaskan gör att en hel del loppisar och auktioner går mig förbi, men jag jobbar på att få ännu bättre koll.

Efter Mjölby bar det av till Motala, lite spontant sådär, i snöblask men med gott humör så hittade vi en loppisaffär i närheten av MacDonalds i det industriområde som ligger nära Återvinningen i Motala. Återvinningen var det huvudsakliga målet, men det var kul med bonusställen. Jag återkommer med fynden därifrån.

Besöket på Återvinningen var en…OJ-upplevelse. En enorm lokal med allt, jag menar, ALLT som på något sätt kan tänkas återvinnas. En bidé? Ett gammalt plåtskåp för att återuppleva högstadietiden? Jag blir alltid lika fascinerad över vad folk lämnar in, men tycker att grundtanken är sympatisk.

En syn för loppishungriga? Här missade jag ett fynd, med bara någon minuts marginal. Jag vill väldigt gärna hitta en jordglob med belysning, och det såldes en för 200:- precis när jag klev innanför dörren. Men, men jag kom hem med något jag med, även om det inte var en jordglob. Det här var Gullbergs i Fornåsa, ett par som säljer second handprylar för att samla in pengar till behövande barn i Estland. Behjärtansvärt, även om det i vissa fall var lite väl saftiga priser. Men, det är alltid svårt att pruta när pengarna går till bättre behövande.

Jag avrundar denna runda med en bild. Det såg nästan ut som om någon sålde ut hela sin samling. Blomsterkorgar i porslin.

Jag hade älskat dem som 6-åring. Men nu hoppas jag att någon annan samlare ska bli lycklig över att snubbla över en sådan guldgruva.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

6 Responses to “Loppisrunda!”

 1. Cia Says:

  Åh vad kul det låter! Vill höra mer om fynden!!

  Kram Cia

 2. Cinna Says:

  OJOJOJ, vad mycket grejer! Skulle vilja ta en runda neråt ert håll framöver. Återvinningen är ju helt underbar!

 3. Anna Says:

  Näst sista bilden är ju helt crazy! haha. Och bidé- och skolskåpsloppis låter ju underbart, vilken upplyftande blandning.

 4. anna Says:

  Cia >> Loppisfynden kommer, jag pytsar ut dem så fort jag hunnit fota :)
  Cinna >> Det finns massa bra ställen att besöka! Mycket vaser :)
  Anna >> Ja, det var en väldigt tilltalande tanke, med återvinning av precis allt. Men jag undrar så om de får den typen av saker sålda…

 5. Erica Says:

  Jag skulle gärna köpt skolskåpen om jag inte bodde så långt bort från Motala… :-)

 6. anna Says:

  Det fanns väldigt många skolskåp, så vem vet, om du någon gång får vägarna förbi Motala så finns det kvar :) /anna

Leave a Reply