Komposition i gult, från Gustavssons Kuriosa

Posted by anna | Fyndat,Retroguide Östergötland | tisdag 1 februari 2011 19:40

En av butikerna i Retroguide Östergötland, har tyvärr ingen hemsida. Men senast jag var där fick jag gå loss med kameran. Det fanns så mycket fint, urvalet är med fokus på 50-60-tal, men även 70-tal och framåt finns representerat i form av glas, porslin, keramik, möbler och annat smått och gott. Jag bjuder här på några av bilderna, men har även skapat ett album specifikt med bilder från butiken på mitt Flickr-konto.

Vy över butikens godsaker.


Och så en enkel detaljstudie av några fina fat.

Och vad kom jag hem med? Det blev en komposition i gult, kanske var det för att locka fram våren? Jag vet att åtminstone den kurviga, tyska vasen (den svartvitgula) är helt klart en jag suktat efter när jag läst Femtiotalsjakten. Lyckan var stor att hitta en egen. De övriga medlemmarna i denna trio är faktiskt en norsk skapelse och en skål från Gabriel, ”Lido”. (Jag var helt övertygad om att det var UE, men när jag tittade noga på inrådan från Porslinsbloggen så var det en Gabriel.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

3 Responses to “Komposition i gult, från Gustavssons Kuriosa”

 1. Randiga Tråden Says:

  Så vackra dessa gula är.

 2. Benny Says:

  Snygga! Skålen är dock från Gabriel, inte UE, och ingår i en serie grejer, vaser, skålar mm.

 3. Lovi Says:

  Ooooh, jag hittade en svartvitgul tysk vas i samma serie i Skärblacka i går, står just nu och torkar bredvid diskhon :)

Leave a Reply