Lite kokbokskuriosa

Posted by anna | Farmor Evas recept,Kokboken,Mat&Fika | tisdag 12 juli 2011 23:42

Två generationer av kokboksförfattare representerade i form av två kokböcker som jag fyndat på loppisar.

En av konsekvenserna av att göra research för kokboken är att man lär sig en del om den moderna kokbokens framväxt i Sverige. Det skedde t ex en ”revolution” inom området då det på 70-talet började dyka upp bildbaserade kokböcker i ett annat manér än tidigare. En annan insikt var att det går i släkten det här med att skriva om mat. Pernilla Tunberger var själv dotter till matskribenten Märta Zätterström, men för min generation är nog ändå Anna Bergenström ännu mer känd med kokböcker som Annas mat. Och Anna, ja hon är dotter till Pernilla. Så att hitta först en kokbok från 50-talet skriven av Pernilla Tunberger och sen en av de första kokböckerna som Anna Bergenström skrev kändes som goda representanter för de båda författarnas karriärer. Det roliga är också att Anna tagit hjälp av sin dotter Fanny för fotot i bl a Kärlek, oliver och timjan. Matintresset och kreativiteten går i släkten!

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Lite kokbokskuriosa”

 1. Cinna Says:

  Kul med lite kokbokshistorik, det lät som rena rama släktforskningen;)

 2. anna Says:

  Cinna >> Wikipedia är bra grejer, sen har jag flera av Annas kokböcker sen tidigare.

Leave a Reply