Tygletaren

Posted by anna | Betraktelser,Sy&Pyssel | söndag 30 oktober 2011 22:08

Just nu letas det tyger. Såna där lite lagom slitna, mjuka bomullslakan, gärna med lite 70-talsmönster. Planen är att samla på mig lite olika och sen sy nya sängkläder i modell mini av de bitar som är tillräckligt fräscha fortfarande. De är ju så oslagbart mjuka!

På Prio1 i stan har jag hittat en del, medan det på andra ställen verkar svårt att komma över den typen av tyger. De som finns på Tradera går oftast för fantasipriser och då kan jag lika gärna låta bli. Annars virkas det för närvarande en babyfilt med mormorsrutor, givetvis även den i 70-talsfärger. Min smak är rätt blandad ändå, 50-talsporslin och inredningsdetaljer från samma decennium, men när det gäller textilier är jag väldigt svag för det färgstarka 60-70-talet.

Att blanda är ju ändå allra roligast.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

5 Responses to “Tygletaren”

 1. Anna Says:

  Kul! Visa bilder sen :)

 2. anna Says:

  Anna >> Det ska jag :)

 3. Borgmästaren Says:

  Håller med dig om att dessa tyger inte är de lättaste att finna. Ska man hitta dem på second hand får man ha bra tur.

 4. Elizabet Westerlund Says:

  Jag har sånt i massor! Eller jag tror det är sjuttiotal. På secondhandaffären i Norsjö kunde man fynda mycket fina grejer och gamla sängkläder.

 5. anna Says:

  Elizabet >> Åh lyckost :)

Leave a Reply