Pinterest – några tankar om det digitala inspirationsblocket

Posted by anna | inspiration | onsdag 18 april 2012 10:16

Jo, men det är väl klart att jag börjat prova Pinterest, nyfiken i en strut som jag är. Dessutom är jag ett fan av det visuella, att skapa moodboards, att haka upp minnet vid bilder och inte bara text. Fanns det inte bilder i kurslitteraturen jag läste i inför tentorna när jag fortfarande pluggade, ja då ritade jag egna figurer för att minnas bättre det jag läst. (Dock i mitt block, inte i själva böckerna)

En del har sagt att Pinterest inkräktar på copyright och upphovsrätten, för det går inte att skapa en ”pin” utan bild/videoinnehåll från den sida du vill länka in till ditt digitala inspirationsblock. Du ”stjäl” en bild utan att fråga om lov egentligen. Jag försöker vara noga med att ange källa i den korta text du kan skriva för att beskriva det du lagt till, och det sker ändå en länkning till ursprunget, vilket inte alltid är fallet vid bildstölder på nätet.

Just nu är jag främst aktiv i att hitta inspiration för pysselådran i mig. Jag har virkat en del nu när jag var gravid, och även om tiden inte alltid räcker till, så är det kul att kunna spara inspirationen till den dagen då det faktiskt finns tid. (För den kommer väl? Va va va?

Jag finns på Pinterest som Sakletaren och det är främst Craft yet to try som jag uppdaterar oftast.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Pinterest – några tankar om det digitala inspirationsblocket”

 1. Borgmästaren Says:

  Den kommer, den kommer. Helt plötsligt en dag är den dagen inne och då saknar man närheten till de små liven. ;)

 2. anna Says:

  Borgmästaren >> Jo, tiden går ju som bekant fort! :)

Leave a Reply