Nya jaktmarker för Sakletaren

Posted by anna | Retroguide Östergötland | tisdag 15 maj 2012 12:26

I somras (2011) åkte jag och min vapendragare L ner mot de sydvästra delarna av Östergötland. Den delen som än så länge är rätt outforskad för oss. Siktet var inställt på Väderstad och Ödeshög, men vi kom på avvägar rätt tidigt eftersom vi även upptäckte en del loppisar längs vägen. Sådär som det kan bli på en riktig loppisrunda.

Vi åkte en söndag i juli och första stoppet blev Kvarnen i Väderstad, en loppis som huserar i ett äldre magasinshus mitt i Väderstad. Det verkar främst vara öppet sommartid och de har nyligen startat upp en sida på Facebook: Kvarnen Loppis. Det finns mycket prylar, porslin, LP-skivor, fina 50-60-70-talsplastprylar, min vapendragare L fyndade t ex fina äggkoppar medan jag själv kom hem med en hög ABBA-LP-skivor som är tänkta att dekorera hemmet. En riktigt bra loppis och med lite bättre planering nästa gång ska vi försöka äta på Väderstads centralkrog.


Fina plast-saker i bästa retrostil

Efter Väderstad styrde vi mot Svanshals, där det finns en loppis med adressen Fridhem 2, som ligger relativt nära Svanshals vandrarhem och om det är någonstans man kan prata om ”schlätta” i Östergötland är det i dessa krokar. Böljande åkrar, rapsfält…för en dala-fantast är det en underlig känsla med det extremt platta landskapet. I Svanshals finns en loppis med lite osäkrare öppettider, men som absolut är värt ett besök! Fint urval av smycken, porslin, husgeråd, antika möbler och prydnadssaker.


Svanshals loppis – precis invid vägen

Vi fortsatte sen mot Ödeshög, men rätt fort blev det avstickare i bl a Rök som gjorde oss något försenade..mer om dem i nästa inlägg. Retroguide Östergötland kommer även uppdateras inom kort med lite nya tips från regionen kring Ödeshög.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

4 Responses to “Nya jaktmarker för Sakletaren”

 1. Allt det gamla goda Says:

  det är alltid spännande med loppistips, keep it coming!

 2. lybtar Says:

  Vi behöver loppistips. Har liksom tömt ut det som finns här :)

 3. anna Says:

  Dåså :) Då fortsätter jag!

 4. En sakletares bekännelser » Gå upp i Rök Says:

  […] 2011 utökades mina jaktmarker genom en färd längs med gamla E4:an, även kallad Riksettan av det något äldre gardet. Det […]

Leave a Reply