Hej Bloggen, kommer du ihåg mig än?

Posted by anna | Betraktelser | lördag 23 november 2013 14:38

Flera gånger har jag varit nära att väcka liv i dig, kära blogg. Oftast med anledning av företeelser och saker som engagerar eller gör mig smått upprörd. Först var det en rätt genus-sunkig dokumentär om loppis på SVT: Livet är en loppis – där, grovt förenklat, mannen var den stora experten och samlaren av rang, medan kvinnan stod under ett paraply och utgjorde den osäkra, fnissande nybörjaren eller satsade allt på modeprylar. Dessa personaes finns givetvis – men det blir sån upprepning av något de flesta redan vet, oavsett om de går på loppis eller inte.

Sen har det dykt upp tankar åt alla möjliga håll – miljöfrågor engagerar mig, jag är väldigt nyfiken på naturlig skönhetsvård och utforskar just nu något som heter balsammetoden (”no poo”). Jag vill skriva mer om enkelt pyssel, sånt som funkar för mindre barn – men också om mitt intresse för virkning.

Och lägg där till att jag faktiskt besöker en och annan loppis – men med mer barnfokus än innan. Men – hur delikat blir en reima-overall för 75:- på bild, i en blogg om retro och loppisfynd? Även om just denna overall var ett superfynd! Så på sätt och vis fortlever mitt loppande – så som det gjort sen jag började – det har gått hand i hand med något intresse eller med en specifik funktion. Det började med två milkshake-glass från en antikaffär i Östhammar när jag var 11-12, via kyrkans basarer, klädbytardagar i parkleken, tonåringens vilja att hitta en egen stil (ja den var mer än egen – den var 90-tals-egen), flytta-hemifrån-loppandet, samlar-loppandet, upptäckten av designers och kunskapstörsten efter 50-60-70-talsdesign och nu barnkläder, leksaker och möbler. Det är nog därför det är så svårt för mig att samla – jag har svårt att hålla mig till en samling. Det spretar åt alla håll, jag är ombytlig och samlar ibland på mig saker – som jag sen något år senare tänker: hur tänkte jag där egentligen?

Men kretsloppet innebär också att jag säljer/skänker en del saker – men försöker att inte köpa alltför mycket nyproducerat (trots att man vissa perioder tror att jag har klippkort på IKEA). Jag är och liksom duttar i alla möjliga sfärer: miljömupparna, genusfolket, virktanterna, pysselmänniskorna, loppisgänget…Men jag är inte tillräckligt nischad för att enbart skriva om ett område.

Så – det får bli lite hipp som happ. Om ditt och datt. För det beskriver nog allra bäst den jag faktiskt är, en lite av varje. Dvs en rätt vanlig, människa.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Hej Bloggen, kommer du ihåg mig än?”

 1. Helena Högberg Says:

  Det är precis så för mig också. Bloggen handlar om ditten och datten, allt är ju inte bara loppisfynd trots att man gillar just det, det finns ju så mycket annat som intresserar en och är roligt också :)

 2. Gila Says:

  Det är ju så att intressen kommer och går och ibland ändrar de inriktning lite….men kul att bloggen finns kvar!

Leave a Reply