Gröna drömmar

Posted by anna | Blommor&Odlat | tisdag 27 maj 2014 21:49

gogreen

 

Jag trivs i lägenhet, det är bekvämt och vi bor centralt. Men längtan har blivit större med tiden efter en egen trädgård. Många projekt har satts igång, frösådder i lägenhetens alla fönster – men med varierat resultat eftersom vår balkong tyvärr alltid kommer vara rätt skuggig. En solig dag har vi fin kvällssol, men det räcker inte för tomaterna att hinna mogna. Pelargoner och sockerärtor har funkat – och faktiskt en jordgubbsplanta har lyckats övervintra, men konsekvensen av min gröna entusiasm är oftast att balkongen blir så överfull – att vi inte riktigt får plats själva därute.

Så jag har varit aktiv i vår bostadsrättsförening, haft lite extra ansvar för utemiljö, har renoverat och fått igång två rätt stora rabatter och försökt tänka till vid beställningarna av tjänster från vår trädgårdsmästare. Jag har förkultiverat både för min balkong och för rabatterna – men jag har också fått rensa både ogräs och cigarettfimpar, när jag stått och grävt går en del grannar bara förbi – utan att ens hälsa, trots att jag alltid säger hej först. De tror att jag är någon anställd. Då är man tydligen inte värd ett hej. Och så en dag i våras möttes jag av den här synen i en av de rabatter jag vårdat lite extra.

gogreen2

 

Någon har använt rabatten, inte bara som askkopp. Utan även någon slags slask för smutsigt byggjobbsvatten. Med någon slags diffus murbruksrest. Detta fylldes på under en period – och tyvärr dödade det rätt många av de lökar jag satt under hösten. Och det var nog då mina trädgårdsdrömmar började väckas till liv igen. Drömmar på mina villkor . Så…vi fattade till slut ett rätt snabbt beslut, även om det grundar sig i funderingar sen tidigare – att skaffa en kolonilott! Att skjuta husinköp ett tag till framför oss – men ändå prova hus-livet i en väldigt nerbantad light-version.

Så – fr o m nu blir det en ny kategori här på bloggen – kolonilotten! Med en 14,9 kvm stor stuga som ska inredas med loppisfynd. Det är planen – och ja, jag har redan börjat odlingarna, vi fick ju lotten i torsdags och det gäller ju att komma igång. För jag vill så gärna hinna skörda egna grönsaker redan i år.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

4 Responses to “Gröna drömmar”

 1. Birgit Says:

  Bra beslut! Tror ni kommer att älska det:) Lycka till med odlingarna!

 2. anna Says:

  Tack :)

 3. Helena Högberg Says:

  Jag är med i styrelsen i vår brf-förening, så det där med att folk tror man har betalt när man snyggar till utvändigt känner jag igen. Man kan jobba flera timmar ute ideellt, utan ett enda tack. Suck, otacksamt.

 4. anna Says:

  Ja det är nog rätt vanligt – tyvärr…

Leave a Reply