Rapport från en köksträdgård

Posted by anna | Kolonilotten | måndag 23 juni 2014 22:08

Jag visste faktiskt inte att det fanns såpass mycket att fröså i juni – jag trodde att rätt mycket var kört när jag inte hann med majtåget. Sen lärde jag mig en massa genom Handbok för köksträdgård av Lena Israelsson, och tusen googlingar senare har jag lärt mig mer och även lärt mig om höstsådd. Så det har varit många timmar ytterligare på kolonilotten – och jag trivs, även fast en stor del av tiden går åt att jaga minisakletaren över området, 170 kvm är redan för litet och det är ju rätt trist när en inte får gräva i nysådda morotsrader eller vattna jättejättejättemycket i bara en kruka. Men – det har ändå hänt mycket. Såpass mycket att skadedjuren börjat visa intresse för mina nya plantor. Sniglar eller jordloppor – svårt att avgöra, men sockerärtorna åts upp i ett litet nafs, broccolin och rädisorna har de provsmakat men inte dödat helt.

Snart kommer även lite bilder – mest odlingar, men ett och annat loppisfynd smiter in också, eftersom planen är att försöka köpa så mycket som möjligt av möbler och inredning second hand.

 

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Leave a Reply