Jag hade en gång en blogg

Posted by anna | Kolonilotten | torsdag 2 april 2015 19:06

Det var för länge sen, så länge sen.

Kanske väcks den till liv nu. Även fast jag helst dokumenterar dagarna som går med hjälp av Instagram så kan det vara trevligt med en blogg också. Det blir lite mer yta att ta ut svängarna, skriva lite mer och kanske grotta ner sig lite extra mycket i vissa ämnen som känns intressanta. Just nu är det mycket med odlandet. I år är det första säsongen som vi är med från början med kolonilotten. Vi har sett vad som finns och förkultiveringen har redan pågått en månad – med varierande resultat. Samtidigt har jag fått dille på att odla i konstiga kärl. Det är en utmaning att gå på loppis och hitta lämpliga och ibland lite småknäppa odlingskärl. Den begränsade ytan (ca 45 kvm köksträdgård, 14 kvm hus, 14 kvm trädäck, ca 40 kvm gräsmatta och vanliga blomsterrabatter) har gjort att jag nyfiket har läst på om allt från stadsodling till vertical gardening och hydroponisk odling i stuprör och PET-flaskor. Jag vill skapa rumskänsla och lite insynsskydd och få mycket ätlig skörd.

Det är helt enkelt för roligt att planera, pröva och testa för att det ska behöva stanna enbart i mitt huvud. Att få skriva om det känns som ett naturligt steg i att fundera över vilka galna idéer som funkar – och vilka som inte funkar alls.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Jag hade en gång en blogg”

 1. Stiernadotte Says:

  Vi är på!
  På grund av kaninplågan kommer vi i år att bygga bort möjligheterna för kaniner att äta upp allt gott som växer.
  Det betyder att vi kommer att odla småskaligt i hinkar, burkar, fågelburar och vadhelst som verkar lämpligt.
  Vi har också kikat på en hel del spännande lösningar som vi senare vill testa i lite olika upplägg.
  Lycka till!
  Thomas & Anna

 2. Anna Says:

  Heja! Hoppas det lyckas bra – det är roligt att vara tvungen att hitta kreativa lösningar, istället för att bara ge upp inför kaninplågan/snigelplågan/rådjursplågan etc.

Leave a Reply