Fotokurs

Posted by anna | Konst&Foto | söndag 8 mars 2009 18:17

Mitt i all rush går jag ju faktiskt på kurs. Två gånger har passerat av fem, och det är verkligen bra att få gå igenom grunderna för de manuella inställningarna på kameran. Jag kör alldeles för mycket på auto, med eller utan blixt. Slut med det nu, jag försöker ta in allt jag kan om slutartid, bländartal, ISO, vitbalans, exponeringskompensation…och det fastnar ett och annat. Det tenderar att göra det när man verkligen går från noll. Det är roligt och inspirerande att prova på. Och att fotografera lite mer.En hemläxa var att ta ett foto med längre slutartid än 0,5 sekunder, såhär blev en av bilderna. Ska prova att dra ner på ISO-talet nästa gång.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

2 Responses to “Fotokurs”

 1. Anna Says:

  visst är det roligt att experimentera?

  testa lägsta iso så långt det går, lägsta bländartal och lång exponering, så kan du experimentera med olika bländartal och se vilken effekt det har på lampor och liknande :D

 2. admin Says:

  det är jätteroligt!! /a.

Leave a Reply