Amigurumi

Posted by anna | Stickat&Virkat | söndag 5 april 2009 23:32

Länge har jag sneglat på de små figurer som folk i olika bloggar får till med hjälp av virkning, en bok i ämnet införskaffades redan i somras, men det är först nuförtiden som intresset dykt upp igen. Troligen eftersom min omgivning under kommande tid kommer innebära nya, färskingar till vänner, som troligen har en ännu större förkärlek till färgglada, söta små mjuka djur. Nya färskingar till vänner behöver ju presenter! Och jag får en anledning att lära mig ännu en virkningsteknik.

Så just nu knåpas det på en gul elefant som för närvarande mest ser ut som en dåligt uppblåst ballong. Men det är roligt! Tack vare tutorials har jag börjat begripa principen. Det är pilligare och kräver mer tänk och räknande än mormorsrutorna som varit mitt signum innan. Men det går i gengäld snabbare att få ihop en liten figur än en hel filt.

Men det är inte jättebra att få en ny hobby såhär i exjobbsdagar då vardagarna ska ägnas åt research, skrivande och enkäter. Jag får nog göra en deal med mig själv, 1 h exjobb, 10 minuter pyssel?

Bilder kommer…när min gula elefantvän slutar likna en ballong.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Leave a Reply