Det här med matfoto

Posted by anna | Kokboken,Konst&Foto,Mat&Fika | måndag 25 maj 2009 0:22

Det är svårt! Och det är bara att inse att ska man fota mat, så ska man inte räkna med att äta upp det som ska fotas. För det ska petas och pillas, stickas in tandpetare och sen efter ett tag blir det in i kylen igen eftersom kakorna blivit för varma i solen. Ja solen, den dök upp lagom när jag byggt upp en liten mini-studio på balkongen. Ljuset blev därmed för starkt. Nya försök får göras någon annan dag. Grannarna undrar nog vad jag håller på med…

Man lär sig något nytt varje dag! :) När man gör en kokbok…Den viktigaste lärdomen av dem alla är att det tar betydligt längre tid än man tror, även om fotografierna ”bara” ska vara skissfoton.

Related Posts with Thumbnails
Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

One Response to “Det här med matfoto”

 1. Emma Says:

  Ja, håller med dig om att det är trixigt att fota mat. Det är ett kapitel för sig. Jag tycker det kan vara svårt att få maten se tokgod ut. Man vill ju ha fram den där ”åh-vad-gott!-Måste-ha-nuuuu!” :P

Leave a Reply