Värmepumpar gör skillnad

Värmepumpar och utvecklingen för sådana har gått framåt rejält och idags å är systemen mer avancerade än någonsin tidigare. Detta oavsett om det handlar om värmepumpar för bergvärme, för luft-luftvärme, för sjövärme eller för exempelvis jordvärme. Grundprincipen är densamma och - väldigt förenklat - så handlar det om att värma upp hushåll med hjälp av energi som finns lagrad i naturen.

Det gör att värmepumpar även har en annan faktor som man som husägare måste ta hänsyn till: nämligen hur de geotekniska förhållandena ser ut där man bor. Det finns en tydlig skillnad mellan att bo i Stockholm och att bo lite mer på landet; ett hus i en mindre stad kan mycket väl vara ett bättre alternativ för exempelvis bergvärme.

Därför krävs det också en noggrann undersökning och där man gärna - och med fördel - kan låta en professionell firma undersöka och presentera vilken av alla värmepumpar som är bäst lämpad att tillvarata energi med. Vi Värmer Sverige är en professionell firma i Stockholm som levererar, installerar och servar värmepumpar. Klicka på bilden nedan för att besöka Vi Värmer.

värmepump stockholm

Ekonomisk vinst och långsiktiga investeringar

Värmepumpar gör primärt skillnad på två sätt: Det första är att det ofta är grön energi som man värmer huset med. Man skapar ett kretslopp där man som husägare tar tillvara på lagrad solenergi och där man heller inte smutsar ner eller åsamkar någon skada. Jämför man med att värma ett hus med exempelvis olja så är det en milsvid skillnad i hur naturen påverkas.

Det andra skälet handlar om ekonomi. Rätt värmepumpar, rätt installation och rätt typ av energi för rätt hushåll kan göra en tydlig skillnad för den egna plånboken. Ett exempel på detta är att bergvärme kan sänka den årliga energikostnaden med närmare 80%. Ser man saken ur det perspektivet så är det också enkelt att se hur detta är en ren och skär investering.

Men, som sagt, bergvärme kanske inte är det bästa valet för alla och det gör också att man måste vara beredd på att ge upp planen på just den specifika värmepumpen. Tvingas man borra för djupt så är det synonymt med väldigt mycket pengar och för varje krona som man tvingas betala för installation och borrning - desto längre tid tar det innan lönsamheten visar sig. Bergvärme kan dessutom inte borras efter för nära en granne; det gör att Stockholm - med sin tätbebyggelse - kan vara en vansklig stad att bo i sett till detta.

Som vi sa: värmepumpar kan göra tydlig skillnad och fungerar det inte med bergvärme så kan exempelvis luft-luft-värmepumpar vara en fullgod lösning. I synnerhet om man bor i hus som värms upp av direktverkande el - detta oavsett om det handlar om Stockholm, Göteborg eller en mindre stad som exempelvis Kramfors. Undersök dina möjligheter. Det finns pengar att tjäna och där du på köpet kan göra hela vår miljö en tjänst.

29 Jan 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)